Daca esti un tanar cu pasiune pentru muzica si vrei sa castigi bani din pasiunea ta, o cariera de DJ este una dintre cele mai bune optiuni care iti stau la dispozitie. In acest articol, am pregatit o multime de informatii, precum si sfaturi pentru mixer pentru DJ incepatori.
Dar pentru a excela in aceasta afacere, pe langa multa munca si seriozitate, ai nevoie de echipamentul potrivit. Unul dintre cele mai importante lucruri de care aveti nevoie este un mixer puternic pe care il puteti folosi pentru a va termina munca la diferitele evenimente la care veti participa. Un mixer este o unitate care ne permite sa redam muzica pe doua sau mai multe playere, creand o imagine sonora numita mix.
Cum sa alegi cel mai bun mixer pentru DJ incepatori
Stim ca alegerea unui echipament de DJ poate fi intimidant la inceput pentru ca nu ai experienta in domeniu si totul pare foarte complicat, dar vei fi convins ca nu este. Stim ca la prima vedere, aceste mixere pot parea greu de folosit, cu o multime de butoane pe care nu le poti vedea, dar in acest proces, cu suficienta rabdare si daruire, probabil ca vei intelege bine un astfel de dispozitiv. .
Pentru a alege mixerul potrivit, trebuie mai intai sa intelegem cele trei tipuri de mixere de pe piata: mixere analogice, mixere digitale si cele mai noi modele, mixere analogice cu interfete USB si Fireware.
Mixer analogic
Mixerele analogice sunt cele mai recomandate DJ-ilor incepatori, deoarece toate functioneaza pe acelasi sistem si, odata ce inveti majoritatea modelelor, iti va fi mai usor sa lucrezi cu ele. Un alt avantaj al acestui model de mixer este pretul, care este cel mai accesibil dintre toate modelele.
Dupa ce inveti sa operezi pe o consola analogica si intelegi situatia, consolele digitale te pot ajuta sa obtii performante bune, dar consolele digitale de calitate superioara au si un pret pe masura in comparatie cu modelele analogice.
Mixer analogic cu interfete USB si Fireware
De obicei, au o cale de semnal analogic pe placa care poate fi utilizata pentru iesirea analogica. Cu toate acestea, piesele individuale si finite pot fi, de asemenea, convertite intr-un format digital, astfel incat modificarile sa poata fi facute de computer.
Un lucru important de retinut atunci cand cumparati un mixer este numarul si tipul de canale. Avem canale mono si stereo. Mono are o singura iesire de sunet si este foarte favorabil ca pret, in timp ce stereo necesita o investitie ceva mai mare si are doua sau mai multe iesiri de sunet. Prin urmare, atunci cand cumparam un mixer, trebuie sa fim atenti la numarul de canale, deoarece cu cat sunt mai multe canale, cu atat performanta mixerului este mai buna.
Dupa setarea numarului si tipului de canale pentru mixerul nostru, urmatorul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este numarul de intrari pentru microfon. Trebuie sa existe un canal separat de microfon care poate introduce conexiunea pentru instrument. Iar din punct de vedere al numarului de intrari, pentru a profita la maximum de mixer, acesta trebuie sa fie cat mai multe, cel putin 8, deoarece avem nevoie de cate un canal pentru fiecare instrument.
Alte caracteristici de luat in considerare includ: EQ-uri, conectori, procesoare de efecte si grupuri si subgrupuri.
Egalizatorul joaca un rol important in calitatea sunetului, deoarece elimina zgomotul nedorit din fundal pentru un sunet clar.
Mixerele de astazi au o varietate de conectori, cei mai obisnuiti fiind XLR, Jack, RCA si MDI. In general, cu cat trebuie sa cumparati mai multi conectori, cu atat calitatea mixerului este mai mare.
Procesoarele de efecte modifica sunetul care intra in mixer si ofera iesirea unei alte variante de sunet. Cele mai comune tipuri de precursori de efect sunt reducerea zgomotului, egalizarea si compresia. Unele dintre efectele pe care aceste procesoare le pot produce sunt: delay, echo, reverb, flange, phaser, chorus etc.
Grupurile si subgrupurile nu ar trebui sa fie foarte importante pentru incepatori, deoarece sunt utile pentru cei care fac spectacole mari live sau pentru cei care lucreaza la televizor.
Probabil ca unii dintre voi va intrebati cum sa alimentati un astfel de instrument, nu? Ei bine, majoritatea mixerelor de pe piata sunt alimentate prin USB de la retea.
Acum ca stim cum este alimentat, trebuie sa ne uitam la placa de sunet incorporata. Mixerele cu placi de sunet incorporate reprezinta un real avantaj deoarece au propriul semnal audio si se conecteaza direct la difuzoare, casti si alte sisteme de inregistrare fara a fi nevoie de echipamente suplimentare.
Cand vine vorba de preturile acestor blendere, ofertele de pe piata sunt variate, pe site-urile dedicate gasim blendere bune care costa sute de lei, dar putem ajunge si in domeniul mixerelor profesionale de buna calitate care pot depasi chiar si prag de 10.000 lei. Totul depinde de dorinta ta de a investi in aceasta pasiune.
Pentru mai multe informatii sau daca doriti sa va achizitionati un mixer dar nu stiti ce anume va avantajeaza daca sunteti la inceput de drum, nu ezitati sa imi scrieti in comentarii si voi raspunde la toate intrebarile voastre.